Kornati su skupina od oko 140 otoka, otočića i hridi koji se nalaze u središnjem dijelu hrvatskog Jadrana. Ovaj predivan arhipelag smješten je između otoka Dugog Otoka i rta Žirje te je dio Kornatskog otočja, koje se proteže na površini od oko 320 četvornih kilometara. Kornati su poznati po svojoj jedinstvenoj ljepoti i kristalno čistom moru te su jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, posebno među nautičarima. Jedrenje u Kornatima je nevjerojatno iskustvo koje će ostaviti neizbrisiv dojam na svakog posjetitelja. Jedrenje u Kornatima je idealno za one koji žele upoznati ljepotu hrvatske obale na najbolji mogući način. Možete uživati u spektakularnim pogledima na kornatske otoke i hridi, istraživati skrivene uvale i plaže te uživati u plivanju u kristalno čistom moru.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

AUTHOR

Nenad Dimitrijevic

KATEGORIJA

KORNATI

POSTAVLJENO

May 11, 2023

INSTAGRAM

Jedrenje u Hrvatskoj kao spoj tradicije i kulture

Jedrenje u Kornatima je također savršeno za one koji žele upoznati hrvatsku kulturu i tradiciju. Kornati su prepuni povijesnih znamenitosti, od kojih su mnoge ostale netaknute tijekom stoljeća. Posjetitelji mogu istražiti otoke, posjetiti stare kule i utvrde, te uživati u lokalnoj hrani i piću.

Uz jedrenje u Kornatima, posjetitelji također mogu uživati u raznim aktivnostima na otvorenom. Kornati su idealno mjesto za ronjenje, ribolov i planinarenje. Kornatski otoci su također dom mnogim vrstama divljih životinja, uključujući i brojne ptice, te su stoga omiljena destinacija za posmatranje ptica.

Ako planirate jedrenje u Kornatima, postoji mnogo mogućnosti za iznajmljivanje broda ili jahte. Mnoge tvrtke nude usluge iznajmljivanja plovila, a mnogi nautičari dolaze u Kornate svojim vlastitim brodovima ili jahtama.

Ukratko, jedrenje u Kornatima je nevjerojatno iskustvo koje će vas oduševiti svojom ljepotom i raznolikošću. Ovo područje je jedinstveno u svijetu, a jedrenje u Kornatima vam omogućuje da doživite ovu ljepotu iz prve ruke.

Vremenski uvjeti

Prije nego što se uputite na jedrenje u Kornatima, važno je da se pripremite na odgovarajući način. Ovo područje je poznato po jakim vjetrovima i zahtijeva iskusne nautičare koji su spremni suočiti se s izazovima koje pruža jedrenje u ovom području. Stoga je važno da se pobrinete za sigurnost vaše posade i plovila te da pripremite plan prije nego što krenete na ovaj nezaboravan put.

Uz to, pripremite se na izazove koje pruža jedrenje u Kornatima, uključujući jake vjetrove, promjenjive uvjete i zahtjevne uvjete za jedrenje. Budite sigurni i pobrinite se da imate sve potrebne sigurnosne mjere uključujući prsluke za spašavanje i prvu pomoć.

 

Razne aktivnost uz jedrenje

Osim jedrenja, Kornati također nude mnoge druge aktivnosti za posjetitelje, poput ronjenja, plivanja, istraživanja otoka i upoznavanja s lokalnom kulturom i gastronomijom. Jedrenje u Kornatima također je odlična prilika za druženje s prijateljima i obitelji. Uz razne aktivnosti na otvorenom, posjetitelji mogu uživati u lokalnoj kulturi i tradiciji, te uživati u druženju s lokalnim stanovništvom.

  • Ronjenje u Kornatima je posebno popularno zbog kristalno čiste vode i bogatog podvodnog
    svijeta. Ovdje možete otkriti različite vrste riba i drugih morskih životinja, uključujući
    hobotnice, školjke i rakove. Mnogi ronioci dolaze u Kornate kako bi istražili morske pećine,
    jame i tunel.
  • Plivanje u Kornatima je također izvanredno iskustvo, posebno zbog brojnih skrivenih plaža i
    uvale koje se protežu kroz otoke. Ovdje možete uživati u miru i tišini, okruženi prekrasnim
    krajolikom.
  • Ako ste zainteresirani za istraživanje otoka, možete se uputiti na neke od pješačkih staza koje
    vode do različitih lokacija na otocima. Možete posjetiti stare utvrde, crkve i druge
    znamenitosti, a istovremeno uživati u prekrasnom pogledu na okolni krajolik.

Ukratko, Kornati su savršeno odredište za sve one koji traže nezaboravno iskustvo u jedrenju, ronjenju, plivanju, istraživanju i uživanju u lokalnoj kulturi i gastronomiji. Bez obzira na vaše interese i hobije, Kornati će vas sigurno zadiviti i ostaviti neizbrisiv dojam na vas..

Jedrenje U Hrvatskoj

Prekrasan krajolik i raznovrsnost Kornata

Jednom kada se uputite na jedrenje u Kornatima, bit će vam teško napustiti ovo prekrasno područje. Ljepota ovog područja će vas očarati i ostaviti bez daha. Kornati su definitivno jedna od najljepših turističkih destinacija u Hrvatskoj, a jedrenje u ovom području je nezaboravno iskustvo koje će ostati s vama zauvijek. Jedna od najboljih stvari o jedrenju u Kornatima je što imate priliku posjetiti mnoge skrivene uvale i otoke koji su nedostupni drugim vrstama prijevoza. Možete istraživati ​​male ribarske seljake, kupati se u kristalno čistom moru i uživati ​​u prirodnom krajoliku koji vas okružuje.

Osim prekrasnih krajolika, Kornati su poznati i po bogatoj povijesti i kulturi. Ovdje možete posjetiti mnoge stare utvrde i crkve, kao i upoznati se s bogatim kulturnim naslijeđem ovog područja. Jedrenje u Kornatima je popularno tijekom cijele godine, ali najbolje vrijeme za posjet je tijekom ljetnih mjeseci kada je more toplo i sunce sjaji. Tijekom ovog vremena možete uživati ​​u dugim danima na moru, posjetiti mnoge plaže i uživati ​​u ukusnoj hrani i piću koje se nude u restoranima i
kafićima na obali.

Uz to, jedrenje u Kornatima vam pruža priliku za povezivanje s prirodom i osjećaj mira i smirenosti koji se može osjetiti samo dok ste na moru. Ovo je idealno iskustvo za sve koji žele pobjeći od gradske vreve i uživati ​​u prekrasnoj prirodi. Kao što možete vidjeti, jedrenje u Kornatima je jedinstveno iskustvo koje nudi ne samo prekrasan krajolik, već i bogatu povijest i kulturu, kao i priliku za povezivanje s prirodom i osjećajem mira. Sve to čini ovaj područje jednim od najboljih mjesta za jedrenje u Hrvatskoj i jedno od najljepših mjesta koje ćete ikada posjetiti.

Ako nikada prije niste bili na jedrenju ili ako ste novi u svijetu jedrenja, ne brinite – postoje mnogi iskusni nautičari i tvrtke za iznajmljivanje brodova koji vam mogu pomoći u organizaciji vašeg putovanja. Mnoge od ovih tvrtki također nude obuku i tečajeve za one koji žele naučiti više o
jedrenju i nautici.

Kada se odlučite za jedrenje u Kornatima, važno je da unaprijed planirate svoje putovanje i
odaberete pravu vrstu plovila za svoje potrebe. Postoje mnoge opcije za iznajmljivanje brodova u
Kornatima, uključujući jedrilice, katamarane i motornjake. Odaberite plovilo koje najbolje odgovara
vašem iskustvu i potrebama.

U tom slučaju obratite nam se preko ovog linka -> ovde.

jedrenje u hrvatskoj

Pridržavajte se pravila Nacionalnog parka

Ako planirate posjetiti Kornate, imajte na umu da su oni dio Nacionalnog parka Kornati te se stoga morate pridržavati pravila parka. Ovo uključuje održavanje čistoće i zaštite okoliša, kao i poštivanje zabrane ribolova i lova. Također, trebali biste provjeriti vremenske uvjete prije nego što krenete na putovanje jer jaka vjetra i valovi mogu biti opasni za jedrenje.

U Kornatima postoji nekoliko marina i sidrišta gdje možete pristati i ostati tijekom noći. U nekim od tih mjesta možete pronaći i restorane, dućane i druge objekte za opskrbu. Ako niste iskusni u jedrenju, preporučujemo da unajmite iskusnog skipera koji će vam pomoći u plovidbi i upoznati vas s
okolinom.

Ukratko, Kornati su jedinstveno odredište za jedrenje u Hrvatskoj, s mnogim aktivnostima i atrakcijama za posjetitelje. Bez obzira na to jeste li iskusni jedriličar ili tek početnik, Kornati će vas sigurno oduševiti svojim prekrasnim krajolikom, kristalno čistim morem i bogatim podvodnim svijetom. Ovo je mjesto koje će vas ostaviti bez daha i koje ćete sigurno htjeti posjetiti ponovno!

Vaš HelmQuest Team:

Uz svaku rezervaciju plovila, imate opciju odabira lokacija gdje želite da stanemo sa plovilom. Ukoliko nemate ideja, naši skipperi će Vam preporučiti najbolje lokacije koje ovise o vašem trenutnom raspoloženju. Na primjer, ukoliko ste željni zabave možemo posjetiti popularne plaže sa beach bar – ovima, ili uvale sa malim obiteljskim restoranima gdje nema velikih gužvi.