Dubrovnik je jedno od najljepših mjesta za jedrenje u Hrvatskoj. Čista voda, topli sunčani dani i vjetar
koji puše duž obale čine ovo mjesto savršenim za avanturu na moru. U ovom blogu ćemo se usredotočiti na jedrenje uz obalu Dubrovnika i istražiti najbolja mjesta koja biste trebali posjetiti.

AUTHOR

Domagoj Mršo

KATEGORIJA

DUBROVNIK

POSTAVLJENO

April 4, 2023

INSTAGRAM

Lokrum i Elafitski otoci

Sjajna lokacija za jedrenje je otok Lokrum, koji se nalazi samo 10 minuta vožnje od Dubrovnika. Otoci
Elafiti također su popularni među jedriličarima, a za one koji žele malo više izazova, tu je i otok Mljet
s prekrasnim Nacionalnim parkom.

Tijekom jedrenja, nemojte zaboraviti uživati u prekrasnim plažama koje Dubrovnik nudi. Plaža Banje
je jedna od najpopularnijih plaža u Dubrovniku, dok plaža Šunj na otoku Lopudu nudi nezaboravno
iskustvo s kristalno čistim morem i bijelim pijeskom.

Dubrovačke zidine

Ne zaboravite posjetiti i Dubrovačke zidine, koji se protežu duž obale grada. Njihova visina od 25
metara pruža nevjerojatan pogled na grad i more, a jedinstveno iskustvo možete doživjeti jedreći
kraj njih.

Ako tražite jedinstveno iskustvo jedrenja uz obalu Dubrovnika, preporučujemo vam da se pridružite
jednoj od mnogobrojnih organiziranih tura koje se nude. To je sjajan način da upoznate nove ljude, naučite nešto novo o povijesti Dubrovnika i uživate u jedrenju na prekrasnim jedrilicama.

Jedrenje u Hrvatskoj kao turistička aktivnost

Svake godine sve više ljubitelja jedrenja dolazi u Hrvatsku i Dubrovnik, a to ne čudi s obzirom na
prirodne ljepote i odlične uvjete za jedrenje. Bez obzira jeste li početnik ili iskusni jedriličar,
Dubrovnik će vas oduševiti svojim nevjerojatnim krajolicima i nezaboravnim iskustvima na moru.

Planirajte svoj sljedeći odmor u Hrvatskoj i otkrijte čarobni svijet jedrenja uz obalu Dubrovnika!

Za ljubitelje mora i avanture

Kako bi vam dodatno olakšali planiranje vašeg jedrenja uz obalu Dubrovnika, u nastavku teksta
donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u organizaciji:

  • Pronađite pouzdanu jedrilicu – Obratite pažnju na veličinu jedrilice i njezinu opremljenostkako bi vam pružila sigurnost i udobnost tokom jedrenja. Posjetite ovaj link kako bi izabrali jedrilicu koja vam odgovara.
  • Odaberite prikladnu maršrutu – Prema vlastitim željama i sposobnostima, birajte maršrutu koja vam najviše odgovara. Istražite obližnje otoke i uvale i uživajte u prekrasnim pejzažima.
  • Provjerite vremensku prognozu – Prije nego krenete na jedrenje, provjerite vremensku prognozu i uvjete na moru. Obratite pažnju na uvjete za jedrenje kako bi izbjegli neugodna iznenađenja.
  • Pripremite adekvatnu opremu – Uz jedrilicu, važno je da sa sobom ponesete i adekvatnu opremu kao što su karte, kompas, prsluk za spašavanje, vodootpornu torbu i sl.
  • Uživajte u prirodi – Na kraju, najvažnije je da uživate u prirodi i prekrasnom okruženju koje vas okružuje. Uzmite si vremena da istražite obližnje uvale i plaže, plivajte u kristalno čistom moru i uživajte u nezaboravnom iskustvu jedrenja u prekrasnoj Hrvatskoj.

Sve ove savjete treba imati na umu kako bi se osigurala sigurnost i uživanje u jedrenju uz obalu Dubrovnika. Nadamo se da će vam ovaj blog biti koristan i da ćete uživati u nezaboravnom iskustvu jedrenja u Hrvatskoj.

Planiranje rute

Osim pripreme za neočekivane situacije, važno je i planirati svoju rutu prije nego krenete na jedrenje. Dubrovnik i okolna područja nude mnogo različitih ruta koje se mogu istražiti, a ovisno o vašim preferencijama i vještinama, možete odabrati onu koja vam najbolje odgovara.

Evo nekoliko popularnih ruta za jedrenje uz obalu Dubrovnika:

  • Dubrovnik – Elafitski otoci – Mljet – Korčula – Dubrovnik

Ova ruta vam pruža mogućnost istraživanja prekrasnih Elafitskih otoka, uključujući otok Šipan, Lopud i Koločep. Zatim se nastavlja prema otoku Mljetu, poznatom po svojim prekrasnim parkovima i prirodnim ljepotama. Nakon toga, putovanje se nastavlja do otoka Korčule, poznatog po svojoj bogatoj povijesti i kulturnoj baštini.

  • Dubrovnik – Pelješac – Korčula – Hvar – Brač – Split [One – way charter]

Ova ruta vodi kroz neke od najpoznatijih otoka i gradova na obali Hrvatske. Nakon Dubrovnika, putovanje se nastavlja prema Pelješcu, poznatom po svojim vinogradima i prekrasnoj prirodi. Zatim se putovanje nastavlja do Korčule, a zatim do otoka Hvara, poznatog po svojim plažama i noćnom životu. Putovanje se završava u Splitu, poznatom po svojoj antičkoj povijesti i prekrasnoj arhitekturi.

Vaš HelmQuest Team:

Uz svaku rezervaciju plovila, imate opciju odabira lokacija gdje želite da stanemo sa plovilom. Ukoliko nemate ideja, naši skipperi će Vam preporučiti najbolje lokacije koje ovise o vašem trenutnom raspoloženju. Na primjer, ukoliko ste željni zabave možemo posjetiti popularne plaže sa beach bar – ovima, ili uvale sa malim obiteljskim restoranima gdje nema velikih gužvi.