Jedrenje U Hrvatskoj!

Jedrenje je uvijek bilo dio hrvatske kulture i tradicije. U zemlji s prekrasnom obalom koja se prostirena gotovo 1.777 kilometara i to ne uključujući otoke koji je preko 1.000, jedrenje je prirodan izbor zasve koji traže avanturu na moru.

Hrvatska obala ima bogatu povijest jedrenja. Ova aktivnost seže stoljećima unatrag, kada su hrvatski pomorci plovili diljem Sredozemlja i preko Atlantika u potrazi za novim zemljama i bogatstvima. Hrvatski pomorski tradicionalisti, koji su živjeli uz obalu, razvili su tehniku ​​jedrenja na malim drvenim brodovima koja se koriste i danas, ali se razvila i moderna jedriličarska kultura.

Nezaboravan doživljaj!

Jedrenje u Hrvatskoj je nezaboravan doživljaj. Hrvatska obala je poznata po kristalno čistom moru, bujnim šumama, slikovitim otočićima i plažama, što je savršena pozadina za nezaboravne trenutke jedrenja. Hrvatska obala također nudi raznolikost izazova za jedrenje, od mirnih uvale i luka do otvorenog mora s jakim vjetrovima uključujući svjetski poznatu buru i jugo, pružajući jedriličarima sve što im je potrebno za avanturu. Svaki put kada podignite jedra, osjetit ćete snagu vjetra kako vas vuče prema otvorenom moru, a mirisi soli i morskih trava okružit će vas na svakom koraku. Jedrenje u Hrvatskoj nije samo sportska aktivnost, već je i način života.

Za one koji žele iskusiti jedrenje u Hrvatskoj, postoje mnoge opcije. Brojne jedriličarske škole diljem zemlje nude tečajeve za početnike i napredne jedriličare, a posjedovanje vlastitog jedrilice nije uvjet za sudjelovanje. Postoje i brojne tvrtke koje organiziraju jedrenje na čarteru, a tu se uklapa i Helmquest sa svojim training programom što omogućuje jedriličarima da iznajme jedrilicu i samostalno istraže obalu nakon položenog tečaja, i naravno, nakon polaganja ispita za potrebnu licencu koja se polaže u nekoj od brojnih certificiranih škola za izdavanje istih.

Škola Jedrenja za Djecu!

Jedrenje u Hrvatskoj nije samo aktivnost za odrasle. Brojne škole jedrenja diljem obale nude programe za djecu, gdje mogu naučiti osnove jedrenja u sigurnom okruženju. Djeca se također mogu pridružiti klubovima jedrenja gdje mogu razviti svoje vještine i sudjelovati u natjecanjima. Jedrenje je sastavni dio hrvatske kulture i načina života. Bez obzira jeste li jedriličar s dugogodišnjim iskustvom ili početnik, jedrenje u Hrvatskoj je nešto što ne smijete propustiti. Uživajte u suncu, vjetru i kristalno čistom moru dok istražujete prekrasnu hrvatsku obalu na svojoj jedrilici. Sigurni smo da ćete doživjeti nezaboravnu avanturu koja će Vam ostati u pamćenju do kraja života!

Vaš HelmQuest team :)

Vaš HelmQuest Team:

Uz svaku rezervaciju plovila, imate opciju odabira lokacija gdje želite da stanemo sa plovilom. Ukoliko nemate ideja, naši skipperi će Vam preporučiti najbolje lokacije koje ovise o vašem trenutnom raspoloženju. Na primjer, ukoliko ste željni zabave možemo posjetiti popularne plaže sa beach bar – ovima, ili uvale sa malim obiteljskim restoranima gdje nema velikih gužvi.