Pitate li nekog Splićanina gdje se okupati na otoku Hvaru, budite sigurni kako će vam posprdno odmahnuti rukom i reći kako vam je bolje da se prihvatite bazena na svojoj terasi. Naš najpoznatiji otok, naime, kod onih naviklih na idilične plaže ostatka Dalmacije, zbog stjenovitih uvala nezasluženo prati nešto lošija reputacija. Usprkos tome, sa uslugama koje nudimo uz HelmQuest plovila, svaka plaža vam je lako dostupna.

Hvar je svijet za sebe, sa svojim mirišljavim zrakom, krasnom prirodom, karizmatičnim ulicama stare gradske jezgre, ulaštenim usidrenim jahtama i divljim noćnim životom kao šlagom na slasnoj torti. Pitate li pak domaćine gdje se kupati na Hvaru, budite sigurni kako će odgovori biti Jerolim, Palmižana, Stipanska, Galešnik, a na popis mogu zalutati i Dubovica te Grebišće. Pravi insajderi reći će vam kako bi najveći grijeh bio propustiti Velu i Malu Stinivu, uvale nakon kojih će vam se u glavi motati misao kako ste se u tim fantastičnim uvalicama trebali zadržati mnogo dulje.

Vela Stiniva

Okružena surovim stijenama s obje strane i zelenkasto modrim te neobjašnjivo prozirnim morem sa sjevera, malo je reći kako je Vela Stiniva maleni komadić raja. Uzdah oduševljenja otet će vam se svakoga puta kad posvjedočite ljepoti ove fenomenalne hvarske uvale koja je, unatoč fantastičnoj netaknutoj prirodi, poprilično neposjećena, mirna i tiha. Volite li zabačene plaže na čijim ćete stijenama ležati i uživati u ljeti sunca, borove šume i potpune tišine, garantiramo kako ćete se u Velu Stinivu zaljubiti na prvi pogled i poželjet ćete se vraćati svake godine iznova.

Mala Stiniva

Nedaleko od Vele Stinive, također na sjevernoj strani otoka, smjestila se još jedna stjenovita uvalica magično lijepe prirode. U Maloj ćete se Stinivi osjećati kao da ste zalutali u film Žal, a plivajući bistrim plavim morem društvo će vam činiti vjerojatno tek pokoji lokalac i zalutali avanturist. Nakon što vidite ovu uvalu u kojoj zrak miriše po izvornom Mediteranu, nećete se željeti vratiti kući.

Jerolim

Plaža Jerolim uvrštena je među 15 najboljih nudističkih plaža na svijetu i mjesto je netaknute prirode, stjenovite obale i kristalno čistog mora. Nalazi se u sklopu Paklenih otoka i do nje ćete morati doći privatnim ili taksi brodom.

Dubovica

Jedna od najljepših plaža na otoku Hvaru svakako je Dubovica. Od grada Hvara udaljena je osam kilometara i nalazi se na južnoj strani otoka. Šljunčana idila smještena je u istoimenoj uvali i omiljena je ljubiteljima ronjenja. Do Dubovice se može doći automobilom ili brodom iz hvarske luke.

Palmižana

Najstarije hvarsko izletište i jedno od 10 najljepših turističkih odredišta na Jadranu možda je najpoznatije po svojim predivnim lounge barovima i vrhunskim restoranima, no ono definitivno posjeduje i uvale koje se riječima teško mogu dočarati. Plaža Palmižana se nalazi na otoku Klementu koji pripada Paklenim otocima. Predivna uvala s borovom šumom u pozadini, stjenovita je sa šljunčanim dijelovima, a ovdje se nalaze i spomenuti vrhunski restorani. Do otoka Klementa može se doći privatnim ili taksi brodom iz grada Hvara.

Grebišće

Pješčana plaža Grebišće se smjestila u blizini mjesta Jelsa, ispod istoimenog kampa i mnogi je svrstavaju u najljepše plaže otoka. Mjesto koje definitivno morate posjetiti.

Stipanska

Prekrasna nudistička plaža Stipanska nalazi se na Paklenskim otocima, odnosno otočiću Marinkovac. Šljunčana i stjenovita, nudi privatnost i potpuno opuštanje, a do nje se može doći brodom. Ovdje se nalazi i vrhunski restoran koji će zadovoljiti sve ukuse.

Vaš HelmQuest Team:

Uz svaku rezervaciju plovila, imate opciju odabira lokacija gde želite da stanemo sa plovilom. Ukoliko nemate ideja, naši skipperi će Vam preporučiti najbolje lokacije koje ovise o vašem trenutnom raspoloženju. Na primjer, ukoliko ste željni zabave možemo posjetiti popularne plaže sa beach bar – ovima, ili uvale sa malim obiteljskim restoranima gdje nema velikih gužvi.